Cluj-Napoca și nordul Transilvaniei / 5 zile

alt
Cluj-Napoca și nordul Transilvaniei
Cluj-Napoca – Izvoru Crișului – Sâncraiu – Beliș - Lacurile Gilău, Someșul Cald și Tarnița - Castelul Bánffy – Sic - Mănăstirea Nicula - Gherla - Salina Turda
Date de plecare: 14.05, 28.05, 11.06, 27.08, 10.09, 24.09, 8.10.2018
Îmbarcări: București, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu

alt

 

alt Tarif: 159 Euro / de persoană.

 

alt Tariful include:

 • 4 nopți de cazare la hotel 4* în Cluj-Napoca;
 • Mic dejun bufet;
 • Vizite conform descrierii;
 • Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare;
 • Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă;

 

alt Tariful nu include:

 • Asigurarea storno;
 • Taxe și cheltuieli personale;
 • Intrările la obiectivele turistice;
 • Excursiile opționale;
 • Transferul de la / spre aeroport în Cluj-Napoca.

 

alt Reduceri si suplimente:

 • Supliment Single: 50 euro
 • Reducere a 3-a persoană: 10 euro
 • Copil 0-2.99 ani: gratuit
 • Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
 • Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

 

alt Atractii:

Clujul e ca un platou cu prăjituri delicioase: oferă ce-i mai bun dintr-o mulțime de sortimente. Dacă vrei să îți petreci ziua cu zâmbetul pe buze, te plimbi prin piețele largi, forfotind de voie bună. Dacă vrei cultură, ai parte de muzee, biserici unicat și arhitectură superbă. Dacă vrei o porție zdravănă de relaxare, vizitezi castelele retrase din apropiere, satele pitorești și peisajele minunate din zonă. Castelul de la Bonțida, Salina Turda și mănăstirea Nicula își vor deschide pe rând porțile pentru a te primi în lumea legendelor demult păstrate.

 • Cluj-Napoca

Piețele largi, arhitectura superbă, muzeele cu exponate de mare valoare și festivalurile animate au transformat Clujul într-una dintre cele mai atractive destinații turistice din România. Cluj Napoca este capitala neoficială a Transilvaniei, un rol de care s-a bucurat oficial sub stăpânirea austro-ungară. Adăugirea Napoca la numele lui reflectă intenţia lui Ceauşescu de a sublinia originea daco-romană a Transilvaniei. Binecunoscut pentru societatea şi atmosfera intelectuală boemă, Clujul este printre cele mai renumite centre universitare, având un mare număr de studenţi. Are, de asemenea, una dintre cele mai interesante şi impunătoare arhitecturi din regiune. În Cluj nu s-a construit, din fericire, un centru civic în vremea comunistă.

 • Țara Călatei

Țara Călatei este una dintre cele mai pitorești zone ale Transilvaniei. Regiunea a fost o zonă cu o personalitate istorică puternică încă din Evul Mediu transilvănean. Aici, voievozii şi nobilii români şi maghiari, păstrători de limbă, credinţă, tradiţie şi demnitate au supravieţuit vremurilor aspre şi vitrege prin vrednicie şi speranţă. Astfel, Ţara Călatei este astăzi leagănul tradiţiilor populare vechi de mai multe secole, o microregiune a Transilvaniei, locuită în masă de maghiari şi majoritar de români. Un număr impresionant de curiozităţi atrage ȋn prezent turiştii aici: biserici de piatră (monumente istorice) cu acoperiş din şindrilă de lemn şi cu plafoane din casete de lemn pictate, biserici de lemn (monumente istorice), castre romane, cetăţi medievale, curţi nobiliare, case ţărăneşti cu arhitectură unică, festivaluri de dansuri şi multe alte evenimente, târguri cu tradiţie, port popular viu şi unic, meşteşuguri unice şi multe altele. Ţinutul cuprinde sate în care mare parte a locuitorilor sunt de etnie maghiară şi îşi păstrează cu sfinţenie tradiţiile şi cultura. La fel găsim şi sate preponderent româneşti, unde la fel se pastrează tradiţiile şi cultura. Portul popular din Țara Călatei este cel mai impozant și impresionant din Ardeal datorită motivelor, culorilor și proporțiilor. Purtat în trecut zilnic, este și astăzi folosit, însă doar în zilele de sărbătoare. În picioare fetele poartă cizme roșii brodate în lateral. Tinerii își montează la încălțăminte potcoave sunătoare de cupru. Fiecare casă este o mică bijuterie, unică în felul ei, de la poarta de lemn sculptată cu diferite motive, precum lalele albe, rozete sau frunze de viță de vie, până la pridvorul de lemn ce te întâmpină după ce intri în curte, sau camerele tradiționale cu ferestre și perdele brodate, totul respiră aerul vechi și nobil al tradiției atent păstrate. Mai mult, aici turiștii pot vedea și învăța meșteșuguri uitate de omul modern, precum sculptura în lemn, confecționarea cusăturilor sau țesutul.

 • Mănăstirea Nicula

La nord de Cluj-Napoca, nu departe de teribila închisoare Gherla, se găsește un loc în care liniștea este omniprezentă, unde sufletul își poate găsi alinare. În prima parte a anilor 1300, Nicula era o pădure în care s-a retras pustnicul ortodox Nicolae. Pădurea, satul și Mănăstirea Nicula îi vor împrumuta numele.

Dintre multele mănăstiri pe care le avem, Nicula iese în evidență prin câteva povești interesante. O poveste este legată de simbolul Mănăstirii Nicula, icoana. Un anume Luca din Iclod pictează în 1681 o icoană cu Fecioara Maria și Pruncul pentru un bogat din satul Nicula. Acesta o donează mănăstirii, iar în 1699, icoana a plâns pentru 26 de zile și astfel ajunge pe o scurtă listă de obiecte făcătoare de minuni. Un alt simbol se arată ceva mai târziu. Prin anii 1760, Generalul Bukow a distrus mănăstirile ortodoxe din Transilvania. Peste 100 de mănăstiri și biserici au fost dărâmate cu tunurile sau, dacă erau din lemn, au fost arse. Dintre toate, se spune că doar trei au scăpat urgiei: Mănăstirea Râmeț din Alba, mănăstirea Rohița din Maramureș și Mănăstirea Nicula din Cluj. În vremurile de grea încercare, în perioada comunistă, un îngrijitor al mănăstirii a salvat icoana, zidind-o într-unul din pereții casei sale. Abia în anul 1964, în pragul morții, el a mărturisit despre icoană starețului mănăstirii. Icoana a fost adusă la mănăstire însa, la doar câteva zile a fost confiscată de către comuniști. La insistențele episcopului ortodox de atunci a fost pusă în capela Institutului Teologic Ortodox din Cluj Napoca. În 1991 icoana a revenit la Manastirea Nicula.

 • Gherla

Vizitarea orașului Gherla, pentru iubitorii de monumente și clădiri construite în epoca barocului ardelean, este una de-a dreptul fabuloasă. La propriu, la fiecare metru te întâlnești cu mărturiile gloriei armenilor de altădată. Considerată adevărata capitală a armenilor în exil, Gherla oferă călătorului zeci de biserici și sute de clădiri în care istoria respiră la tot pasul. Orașul este cunoscut în perioada medievală sub numele de Armenopolis, fiind unul din importantele centre ale comunității armenești din Europa Centrală și de Sud-Est. Catedrala, un impunător monument de arhitectură, se află în centrul localității și deține un patrimoniu format din piese de mare valoare, printre care și un tablou cuprinzând elemente care indică faptul că ar fi fost pictat în atelierele lui Rubens.

 • Sic

Mulți locuitori din Sic sunt de origine maghiară, iar de sărbători poartă un tip de costum popular care nu se mai găsește acum decât în muzee – bărbații poartă pălării din paie cu boruri înguste și veste albastre, iar femeile, veste din piele, fuste roșii în carouri și basmale negre brodate cu flori. Fiecare stradă pare să aibă propriul taraf, de obicei cu trei instrumente – vioară, viola și contrabass – care interpretează muzică tradițională maghiară și românească, din când în când și cu accente țigănești.

 • Castelul Bánffy

Satul Bonţida este locul Castelului Banffy, în stil baroc, construit în perioada secolelor XVI - XIX. Reşedinţa uneia dintre cele mai puternice familii de nobili maghiari, familia Banffy, acesta a fost unul dintre cele mai importante monumente din Transilvania, dar a fost distrus aproape în întregime de către armata germană în 1944, ca răzbunare pentru încercarea contelui Miklos Banffy de a încheia pace cu Uniunea Sovietică. Pe lângă statutul de politician, Miklos Banffy a fost, de asemenea, scriitor, autorul trilogiei Banffy.

 • Salina Turda

Salina Turda datează din sec. al XVII – lea și în prezent, după recenta modernizare este considerată unul dintre cele mai frumoase locuri de sub pamânt din lume. De asta sunt convinși jurnaliștii de la Business Insider, care laudă din nou obiectivul turistic din Transilvania, după ce la sfârșitul anului trecut au inclus Salina Turda în top destinații din lume despre care turiștii nici nu știu că există.

 

alt Hotel Agape 4*

 • Localizare

Hotel Agape beneficiază de o poziționare ultracentrală, în imediata proximitate a principalelor obiective de interes turistic din oraș, pe o stradă istorică, care leagă Piața Unirii de Piața Avram Iancu. Clădirile de pe acestă stradă sunt clădiri monument, construite în mare parte în secolul al XIX-lea, în stil eclectic, urmând tendințele acelor vremuri, inspirate de arhitectul Hausmann care a sistematizat într-o concepție modernă Parisul.

 • Facilitățile hotelului

Complexul hotelier are în componență restaurante cu servire a la carte, două restaurante ultramoderne cu autoservire, două baruri și o cafenea, care servesc specialități ale bucătăriei ungurești, transilvănene și internaționale.

 • Facilitățile camerelor

Camerele sunt mobilate și dotate astfel încât să asigure oaspeților un cadru elegant și totodată intim și primitor: grup sanitar individual cu cabină de duș și uscător de păr, internet Wi-Fi, minibar, telefon, TV, aer condiționat, încălzire centrală și seif.

 

alt Program:

 • Ziua 1: București – Albița – Căpriana – Hâncu - Chișinău (aprox. 440 km)

Pornim din București dis-de-dimineaţă și ne îndreptăm spre Republica Moldova. După ce trecem granița, vizităm mănăstirile Hâncu și Căpriana, unele dintre cele mai vechi din Moldova, întemeiate în sec. XV și așezate în pitoreasca Pădure Codri. Petrecem următoarele 4 nopți în Chișinău.

 • Ziua 2: Cricova și turul orașului Chișinău (aprox. 40 km)

Începem ziua cu o vizită la Cricova, cel mai faimos oraș vinicol subteran al Moldovei. Subsolurile Cricova ar putea pe drept pretinde să fie înscrise în rândul celor mai fascinante minuni ale lumii, ele reprezentând un adevărat oraș subteran, unul dintre cele mai mari din Europa. Se laudă cu 120 de km de drumuri labirintice, dintre care 60 sunt utilizate pentru depozitarea vinului. Facem un tur al galeriilor și, desigur, opțional, degustare de vinuri. Continuăm cu o plimbare prin Chișinău. Capitala Republicii Moldova este un oraș verde, plăcut, care rezervă vizitatorilor surprize frumoase. Tur extins de oraș, incluzând Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Parcul Catedralei, Parcul Ștefan cel Mare, Aleea Scriitorilor, Muzeul Puskin și altele. Încheiem ziua cu o oprire la magazinul Fabricii Bucuria, unde se produc bomboanele care îndulcesc moldovenii de zeci de ani și care sunt savurate de mii de oameni de peste hotare.

 • Ziua 3: Hâncești – Comrat – Satul găgăuzesc Avdarma (aprox. 240 km)

După micul dejun pornim spre Palatul Manuc Bey din Hâncești, unde aflăm povești fascinante despre acesta, dar și despre controversatul său propietar. Și cum nu putem să trecem prin Republica Moldova fără să ne oprim în Găgăuzia, facem un popas în capitala regiunii, Comrat. Iar pentru a înțelege mai bine istoria și cultura poporului găgăuz, continuăm cu satul Avdarma, unde vizităm muzeul sătesc și ne bucurăm de un prânz tradițional găgăuzesc.

 • Ziua 4: Cetatea Soroca - Butuceni - Orheiul Vechi (aprox. 340 km)

Vă invităm să participați la o excursie opțională de o zi (extracost). Începem ziua cu vizita la Cetatea Soroca, fortăreața ridicată de Ștefan cel Mare pe malul Nistrului și păstrată aproape intactă de-a lungul vremii. Călătorim spre Orheiul Vechi, un loc încărcat de istorie și probabil cel mai spectaculos și valoros loc din Basarabia. Prânzim copios și degustăm “hulubași” din aluat, proaspăt scoși din cuptor, la o gospodărie din satul tradițional Butuceni. Apoi ne bucurăm de o plimbare prin sat pentru a admira gospodăriile țărănești pictate în albastru, peșterile săpate de călugări în stâncile calcaroase și mănăstirea rupestră.

 • Ziua 5: Mănăstirea Curchi - București (aprox. 520 km)

De dimineață pornim spre Mănăstirea Churchi, unul din cele mai importante monumente de pe teritoriul Moldovei și un excelent exemplu de arhitectură basarabeană. Întoarcere în București spre sfârșitul zilei.

 

alt Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

 

alt

Informatii despre oferta :

 • Destinatie: Cluj-Napoca și nordul Transilvaniei
 • Cod: 07
 • Tarif: 159 Euro
Facebook
Bon Voyage Turism Intern

Bon Voyage Turism Intern

Dacă doriţi informaţii suplimentare legate de această ofertă, sau aveţi unele nelămuriri vă rugăm să ne contactaţi.
Pentru rezervari online / detalii oferta
vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin email apăsând AICI.

AGENȚIA ȘURA MARE

Adresă: București, Șura Mare, Nr.1, Bl. 1B, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 636 0364
• Mobil: 0740 356 356
• Email: info@bonvoyage.ro
• Email: office@bonvoyage.ro

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 306 306


• Email: rezervari@bonvoyage.ro

 

AGENȚIA ȘURA MARE

•  Hartă - Adresă: București, Șura Mare, Nr.1, Bl. 1B, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 636 0364
• Mobil: 0740 356 356
• Email: info@bonvoyage.ro
• Email: office@bonvoyage.ro

• Licența Nr: 4633
• Nr. Asigurare : I 46309

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Hartă - Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 306 306


• Email: rezervari@bonvoyage.ro
• Licența Nr: 4633
• Nr. Asigurare : I 46309

CAUTĂ OFERTE ÎN BONVOYAGE.RO

INFOTURISM.RO


Votează Bonvoyage pe Infoturism.ro!

ANAT.RO


Agenția Natională a
Agențiilor de Turism.

 

 Cerere oferte

 

ANPC.RO


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.


Promovare Web 

www.bonvoyage.ro Web analytics

 Cauta oferte
 

 

Newsletter BonVoyage

Aboneaza-te acum la Newsletter si vei beneficia de cele mai noi promotii, cele mai mici tarife si cele mai bune oferte speciale de la Bon Voyage.


      
         Bonvoyage Facebook    

CARIERĂ
Cauți un job? Dacă dorești să te dezvolți profesional în domeniul turistic, te invităm să te alaturi echipei Bon Voyage.

RECLAMAȚII ŞI SUGESTII
Pentru orice sugestii sau reclamații referitoare la serviciile oferite de compania noastră.

 
 

Datorită dinamicității domeniului disponibilitatea ofertelor se modifică de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile în limita locurilor disponibile.
Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neconcordanțe ce pot apărea între informaţiile afişate pe site și informațiile furnizate în agenție.
În aceste cazuri vor avea prioritate, întotdeauna, informațiile furnizate în agenție.

Licență BrevetContractPolița de asigurare  |  Nr. Înreg.: 0015355  Nr. O.R.C. J40/11373/2006  |  C.U.I. RO18846305 | Politica de Confidenţialitate | Modalităţi de plată

Untitled Page Untitled Page Untitled Page